12 maj 2009

Scandinavian Songs firar (i yen)

Förra veckan hade Scandinavian Songs dubbla skäl att fira. Låtar från det svenska förlaget var med och toppade såväl singel- som albumlistan i Japan.

MI har tidigare rapporterat om regelbundna japanska framgångar för låtskrivare kontrakterade till Scandinavian Songs. Förra veckan blev det bingo. Låtar från till förlaget knutna kompositörer fanns i topp av såväl singel- som albumlistan. På singelsidan handlar det om Open Your Eyes med gruppen NEWS, skriven av Fredrik Hult, Thomas G:son och Carl Utbult. Kat-tun tog över första platsen på albumlistan med Break The Records, som innehåller singelframgången Rescue; ett verk av trion Tord Bäckström, Bengt Girell och Jan Nilsson.

Klart är det nu också att Stockholm återigen gästas av den japanska duon Tegomass, med Tegoshi Yuya och Masuda Takahisa från nämnda NEWS. Senaste besöket i november 2006 var mycket lyckat med stor mediabevakning och en välbesökt spelning på Spy Bar. Scandinavian Songs skivetikett Hawk Records nådde den gången guldstatus i Sverige med singeln Miso Soup av Stefan Åberg och Shusui.

Den 30 maj spelar Tegomass inför fans av j-pop på Nalen (stora scenen). Precis som förra gången står Scandinavian Songs för arrangemanget i samarbete med Westin Promotion samt journalisten och j-pop-experten Marita Lindqvist.

Scandinavian Songs vd Peo Nylén kommenterar:

– Riktigt kul att Tegomass bestämt sig för att komma tillbaka och att vi fått förtroendet att genomföra detta igen. Helt klart fick de mersmak av Sverige och fansen här. Det kom många senast det begav sig, Då hade vi problemet att många fans helt enkelt inte kunde tro att det var sant och därför inte dök upp! Det problemet lär vi inte ha denna gång och intresset är redan jättestort, det märker vi på bloggar och inkommande mail.

Scandinaivan Songs firar även framgångar lokalt just nu. Grammis och P3 Guld-belönade låtskrivaren Magnus ”Filthy” Lidehäll toppar digilistan som en av upphovsmännen bakom Promoes Svenne Banan. Filthy är även aktuell med en singel i Japan till pojkbandet w-inds, Rain Is Falling, skriven ihop med Jacob ”Jake O” Olofsson (Mr Radar Publishing).

Lars Nylin