12 maj 2009

Kant tecknar avtal med Bonnier och IODA

Nystartade bolaget Kant Recordings har tecknat ett distributionsavtal med Bonnier Amigo Music Group AB. Avtalet gäller digital distribution av Kant Recordings releaser över hela världen. Bonnier Amigo Music samarbetar i sin tur med Ioda Nordic, en av världens största digitala distributörer.

Bakom Kant Recordings står Thomas Eriksson, på 1990-talet en av grundarna av den svenska etiektten Dunkla. Kant kommer endast att släppa digitala releaser. Den musikaliska inriktningen drar mot dansgolven, med betoning på techno, house, tech house och deep house.
– Samarbetet med Bonnier Amigo och Ioda Nordic känns helt rätt. Med tanke på att mina utgivningar endast är digitala downloads att jag inte begränsas av några territoriella gränser är det skönt att med endast ett avtal nå i stort sett alla nätbutiker worldwide, säger Eriksson.

Första utgivningen på Kant Recordings blir Gerald Lucas Auto-Box EP i juni. Det följs närmast av nytt material från svenske producenten Eric Ericksson senare samma månad.

Lars Nylin