4 maj 2009

Ny hovturné för Wille Crafoord

Medan Plura Jonsson och Pugh Rogefeldt åker på flakmoppeturné i sommar väljer Wille Crafoord ett aningen mjukare underlag, havremoppens. För andra året tar den förre Just D-sångaren hästryggen på sin skånska hovturné. I år i sällskap med Mikael Samuelsson och Anne-Lie Rydé.

Sonmmaren 2008 reste Crafoord i Skåne med Arja Saijonmaa och Tina Ahlin. Trots att hästvanan var minimal blev det succé med flera extraspelningar. Därför var det aldrig någon tvekan om att konceptet skulle upprepas även i år. Bland tänkbara gästartister valde Wille den allsidige operasångaren Mikael Samuelsson och sångerskan Anne-Lie Rydé.

— Det handlar om att få med folk som klarar av äventyret, artister som är av det rätta virket. Varken Anne-Lie eller Mikael är någon cirkusryttare, men de har i alla fall sett en häst förut, säger Crafoord till Helsingborgs Dagblad.

Hovturnén inleds i Kågeröd i Svalövs kommun 1 augusti och avslutas i närbelägna Konga kyrka en vecka senare.

Lars Nylin

Datum för hovturnén 2009:

1 augusti: Knutstorps borg, Kågeröd

2 augusti: Mormors bod, Stenestad

3 augusti: Klöva hallar

4 augusti: Tomarps kungsgård

5 augusti Tomarps kungsgård

6 augusti: Herrevadskloster

7 augusti: Konga kyrka