4 maj 2009

Black Eyed Peas tände på svensk hip-hop

Addeboy vs Cliff OCH Adam Tensta & Dj Rooftoop & Eboi var några av de svenskar som i förra veckan gjorde ett lyckad nedslag i Los Angeles, i samband med den internationella musikkonferensen Musexpo i West Hollywood.

Efter ett mycket övertygande framträdande på den VIP brunch som förra söndagens arrangerades av det svenska generalkonsulatet i Beverly Hills gjorde konstellationen måndag kväll ett lika lyckat showcase på legendariska The Viper Room.

Den största höjdpunkten var dock kanske framträdandet av Adam Tensta & DJ Rooftop & Eboi på klubben Cinespace kvällen efter – då hela den amerikanska hip-hopgruppen Black Eyed Peas fanns på plats i publiken och även gästade svenskarna på scenen.
Efter några intensiva dagar – som även innehöll en rad musikbolagsmöten, inspelningar, co-writes och promotionaktiviteter (samt dj-gig på The Standard Hotel och Bananasplit) – gjorde trion onsdag kväll en headline-show på Roxy.
Med hjälp av Sara Vahabi på generalkonsulatet blev Adam Tensta & DJ Rooftop & Eboi på lördagen sedan även inbjudna att framträda i samband med en tennismatch på UCLA mellan skådespelaren Will Ferrell och Mats Wilander.

Här hemma i Sverige roterar för närvarande Addeboy vs Cliffs singel Beep My Beep (featuring David Sandström & Erika Moeld) [Headlock Music] på P3. På onsdag gästar man P3 Live Sessions, som sänds direkt från Radiohusets Studio 4 kl 21.30.

Claes Olson