27 april 2009

Svenskar samlade branschen i Los Angeles

I helgen inleddes den internationella musikbranschskonferensen Musexpo i Los Angeles. Branschgurun Sat Bisla välkomnade delegaterna med en stor cocktailmottagning med vinprovning av kaliforniska viner i kvällssolen på The London West Hollywoods takterass.
Tidigare på dagen hade flera av dessa gästat det svenska generalkonsulatets villa i Beverly Hills, där Salem och Addeboy vs Cliff feat. Adam Tensta uppträdde. Kvällen före stod Playground Scandinavia som värd för en VIP-mottagning på House Of Blues.

I år har uppskattningsvis 600 personer från 32 länder och fem kontinenter samlats på Musexpo för att under några dagar diskutera musikbranschen ur ett A&R-perspektiv, d.v.s. artister och repertoar. Efter möten och seminarier på konferenshotellet på Sunset Boulevard arrangeras det på kvällarna showcases på de närliggande klubbarna The Viper Room och Whiskey a go-go.
Lördag kväll arrangerade Playground Scandinavia, på plats representerat av vd Jonas Sjöström och John Cloud, en egen mottagning på House of Blues.
– Det blev väldigt lyckat, menar John Cloud. Bra stämning och bra folk.
– Syftet var inte att i första hand uppmärksamma vårt tioarsjubileum i år, utan ide'n var att samla vara samarbetspartners här, de vi arbetar med ifråga om bland annat synkronisering och licensering, förklarar Jonas Sjöström.

Söndag förmiddag stod 140 personer på gästlistan när generalkonsulatet tillsammans med Export Music Sweden var värdar för en mycket lyckad och uppskattad brunch. Bland gästerna fanns både svenskar – allt från musikbransch till komikern Björn Gustafsson, som råkade befinna sig på plats – och många internationella gäster.
Efter välkomsttal av generalkonsul Nina Ersman och ExMS vd Anders Hjelmtorp bjöds livemusik av först Salem och sedan Addeboy vs Cliff feat. Adam Tensta, som båda gjorde bejublade framträdande och fick med sig publiken.

I veckan fortsatter Musexpo med seminarier, utfrågningar och debatter med bland andra Coldplays manager Dave Holmes (3D Management), den legendariske Seymour Stein (mannen bakom Sire Records och artister som saval Madonna och Ramones) samt Anders Hjelmtorp, som medverkar i en panel med rubriken Play us your hits.

Claes Olson