22 april 2009

Stor stödgala för CDA 4 maj

Måndagen 4 maj samlas ett uppbåd med flera av Sveriges mest respekterade artister och musiker inom på Gamla Musikaliska Akademin, Nybrokajen 11 i Stockholm. Med en stor stödgala kommer de att markera sitt stöd för den av den just nu aktuella kulturutredningen hotade svenska musikdistributören CDA.

Bland de hittills cirka 20 offentliggjorda affischnamnen återfinns Jan Malmsjö, trombonisten Christian Lindberg, paret Monica & Carl-Axel Dominique, Monica Nielsen, Sofia Jannok, jazzduon Jakob Karlzon & Peter Asplund, Elise Einarsdotter & Olle Steinholtz, Berger Knutsson Spering och stråkkvartetten Lysellkvartetten, vars musiker har samtliga ledande positioner i såväl Kungliga Filharmoniska Orkestern som den i år Grammy-belönade Sveriges Radios Symfoniorkester.

Enligt arrangörerna är syftet ”att visa sin kärlek och respekt för mångfalden inom den svenska musikbranschen”. Konserten genomförs med stöd av Rikskonserter, Svensk musik, Art Hotel och Polarbröd. Samtliga artister och arbetande volontärer ställer upp gratis för att visa sitt stöd för CDA.
Utöver de inledningsvis nämnda artister och musiker medverkar även bland andra Mathias Algotsson & Johan Setterlind, Mats Bergström, Henrik Frisk, Gustav Karlström Band, Birgit Lindberg & Anders Färdal, Gunnel Mauritzson Jonas Knutsson med Erik Steen, Maria Winther & Gösta Rundqvist samt vokalensemblen Vocation.
CDA är ett paraply för en rad olika musikaliska genrer och i distributionskatalogen återfinns totalt cirka 300 svenska och utländska skivbolag. Den musikaliska bredden omfattar både klassiskt, jazz, blues, världsmusik, barnmusik, folkmusik och visa, körmusik och nutida experimentell musik.

Claes Olson