22 april 2009

Enkät: MI tar tempen inför konsertsommaren del 3

Per Lundberg GB, Groove
Vilken av sommarens alla konserter/festivaler ser du personligen mest fram emot?
– Peace and Love är alltid trevligt. Hulstfred ser bra ut också. Ska besöka Dragonflyfestivalen i år. U2 ser jag fram emot. Hoppas dom begraver sig själva med värdighet.

Det talas om ett överutbud av evenemang denna sommar, hur ser du på den saken?
– Sverige är ett litet land och många slåss om festival och konsertbesökarna så visst finns det en risk för överhettning.

Vilket är ditt bästa festivalminne?
– När vi hade en signering med HIM på Arvikafestivalen 2003. Längsta kö jag sett med hängivna fans. Eller när vi fick P3 och Rockpartys hederspris 2003 och missade diplomutdelningen p.g.a. att vi ställde oss i en kö som inte rörde sig.
Heydayfestivalen Roskilde 1994. Red Hot Chilipeppers. Union Carbide Productions på Hultsfred 1988. Vader på Peace and Love 2007. När Per Sindling-Larsen och Fredrik Lindström stod på knä framför mig när jag dj:ade backstage på Hulstfred och sjöng hela texten till Action av Sweet. Tror det var 2000.

Christian Östlund, Skiva Promotion
Vilken av sommarens alla konserter/festivaler ser du personligen mest fram emot?
– Way Out West, innehållet blir bara starkare och starkare för varje år och området fick förra året en rejäl förbättring. Ser också fram emot vilket gig som helst i sommar med The Embassy. Alltid något utöver det vanliga och alltid fantastiskt!

Det talas om ett överutbud av evenemang denna sommar, hur ser du på den saken?
– Kan stämma, men finns det publik för alla evenemang så go ahead. Det är väl där det viktiga i evenemanget ligger förutom kvalitén såklart. Lätt att bli nostalgisk över tider då det bara fanns en handfull större festivaler och evenemang under sommaren där man mötte all i branschen och skålade. Många av de mindre festivalerna är nischade åt sitt håll vilket också behövs för de scenerna.

Vilket är ditt bästa festivalminne?
– Black Sabbath på Hultsfred var av olika anledningar bland det bästa jag sett. Mest sällskapet skulle jag tro, Ismael Samie och Klas Lunding var i högform och gick bananas, Gilbert stod med ryggen åt bandet och tittade åt fel håll. Annars var en konsert med Linton Kwesi Johnson på en festival i Central Park för många år sedan något av det bästa jag upplevt. Magi.

Patrik Larsson. Headlock Management
Vilken av sommarens alla konserter/festivaler ser du personligen mest fram emot?
– Jag har faktiskt börjat tröttna en hel del på festivaler och vet egentligen bara just nu att jag ska till Peace & Love festivalen på grund av konferensen Trigger som jag är involverad i. Jag är nog också lite mer för stadsfestivaler då jag blivit lite för bekväm för skog och gyttja…På önskelistan finns också Way Out West men vi får se vad som hinns med.

Det talas om ett överutbud av evenemang denna sommar, hur ser du på den saken?
– Det är upp till arrangörerna att verkligen få till det i år. Som i allt annat så är det efterfrågan vs utbud som på nåt sätt får gälla och dem som skapar något som folk vill besöka och betala en massa pengar för kommer ju så klart att vinna. Men det känns lite som att det lär peaka i år och nu ser vi vilka som på allvar vinner och vilka som försvinner. Jag tror på antingen fler nischade festivaler och event eller att man går helt andra vägen och gör tokfolkliga festivaler och arrangemang. Känns inte som att man idag kan riskera att chansa och hamna nånstans mellan stolarna där ingen bryr sig.

Vilket är ditt bästa festivalminne?
– Oj, det finns så många. Under mina år på MNW och Playground placerad i Malmö hade jag alltid sjukt kul på Roskilde som alltid varit min absoluta favorit. Här har jag sett otroligt mycket bra artister live men det får nog ändå bli The Prodigy på Hultsfred precis i samband med att ”Fat Of The Land” släpptes och Blackstar på Lollipop mot slutet av 90-talet precis när vi släppte deras debut och Mos Def var på plats bara minuter innan dem skulle upp på scen. Ren magi och en av dem enda konserter som fick full pott av Aftonbladet.