19 april 2009

Vecka 17

Elias Ringqvist – förhandslyssning av det kommande albumet, från vilket singeln Naughty är aktuell just nu. Elias Ringqvist söker samarbetspartners (sponsorer, distributör etc.) – ”Vi säljer in ett färdigt koncept men med plats för input, idéer och kreativitet.” 20-21/4 (samt 28/4)

Tina Turner – sångerskan andra Globen-konsert på lika många dagar. AEG rear biljetterna med upp till 590 kr. under ordinarie pris! Globen, Stockholm 20/4

Stockholm Jazz Festival – programmet för sommarens stora musikfest på Skeppsholmen presenteras. Representanter för Stockholm Jazz, artister och samarbetspartners finns på plats för att svara på frågor angående programmet och dess nyheter. Nybrokajen 11, Stockholm kl. 11.00 21/4

Lathund för låtskrivare [Nordstedts] – releasefest för ny bok. Nordstedts (kaféet), Riddarholmen, Stockholm 21/4

Magnus Lindberg – Efter några års tystnad har Magnus Lindberg (f.d. Landslaget och Grymlings) varit i studio igen. Nya albumet Ett eget liv [Harvest / EMI] släpps 22/4 och releasen firas med en gratiskonsert på O’Baren, Stockholm 21/4

Greg Koch Band / bRONk – Fender bjuder på dubbelkonsert och gratis inträde! Stampen, Stockholm kl 21.00 21/4

Raphael Saadiq – dagen innan nyutgåvan av senaste albumet The Way I See It [Columbia / Sony] (med gästspel av bl.a Stevie Wonder, Joss Stone och den i ett av de tre nya bonusspåren tillkomne Jay Z) gästar sångaren Sverige. Nalen, Stockholm 21/4

Depeche Mode Sounds Of The Universe [Mute / EMI] – release 22/4

The Boppers Vibrations [BAM] – release 22/4

The Specials – det återförenade engelska bandet ger sig ut på turné. Premiär i Newcastle (UK) 22/4

Lars Vegas Trio – trion från Jämtland firar 20-årsjubileum med en egen version av Tour the Ski och nio framträdanden på den ny singel. Samtidigt släpps ”den mest irriterande låt de någonsin givits ut på skiva” (enligt egen utsaga): Sjung! Sjung! Sjung! Gatumusik i Sundsvall samt Eftersnack, SVT Mittnytt 22/4, lunchkonsert i Hallström verkstäder samt Konsert i Mörsils Folkets Hus 23/4, liveunderhållning Radio Jämtland samt konsert på Storsjöteatern, Östersund 24/4, gatumusik i Östersund samt konserter på både Storsjöteatern och O´Learys i Östersund 25/4

Ström – ett nytt avsnitt i den rosade programserien om elektronisk musik. Djupstruktursreggae: dub! – ekon, djupa basgångar och avskalade melodier. Medverkande: Vladislav Delay, Echocord, Deadbeat och Beat Pharmacy m.fl. Sveriges Radio P2 kl. 21.39 22/4

Dan Viktor sjunger Dan Andersson – Dan Viktor framför tonsatta dikter av poeten Dan Andersson ”på ett nytt sätt med mer kärlek än respekt”. Rossö Tipi, Orust 24/5

Sofia Karlsson – turnépremiär på Södra Teatern, Stockholm 23/4. därefter Kungsbacka 24/4, Borås 25/4, Växjö 26/4

Anna Järvinen – turnépremiär på Nefertiti, Göteborg 23/4, därefter Strand, Stockholm 24/4

Adiam Dymott – turnépremiär på Vasagatan 43, Göteborg 24/4, därefter Debaser Medis, Stockholm 25/4

Music Brunch – Salem och Addeboy vs Cliff feat. Adam Tensta uppträder för särskilt inbjudna gäster på Svenska generalkonsulatet i Los Angeles, USA 26/4

MusExpo Los Angeles 2009 – dags för den femte upplagan av den oberoende internationella musik-, media- och teknologikonferensen i A&R Worldwides regi och under ledning av Sat Bisla. Konferenscenter på The London West Hollywood (f.d. Bel Age). Showcases på klubbar runt Sunset Strip. Los Angeles, USA 26-29/4