17 april 2009

Peace & Love i alla riktningar

konstant varje år, så till årets festival har man utökat själva festivalområdet för att kunna ta emot totalt 35 000 besökare, d.v.s 10 000 personer fler än i fjol. Dessutom har man skapat ett nytt och större campingområde i nära anknytning till festivalområdet, där man hoppas kunna ge förbättrad service och en ännu bättre upplevelse för besökarna.

Årets tema för Peace & Love Forum 22-24 juni är passion. Under tre dagar arrangeras föreställningar, debatter, föreläsningar, dans, nattbio, nycirkus och konserter.

Peace & Love i Borlänge fortsätter att växa. Efter att förra året ha sålt slut på alla de 25 000 släppta biljetterna har man i år utökat festivalområdet för att kunna ta emot ytterligare 10 000 besökare, d.v.s. totalt 35 000 personer.
Med de inledande tre dagarnas Peace & Love Forum 22-24 juni omfattar hela arrangemanget även i år totalt sex dagar. Under de stora festivaldagarna 25-27 juni står Peace & Love som medarrangör av en med stor spänning emotsedd ny mötesplats för musikbranschen – Trigger Creative Conference.
Och nu ska hela det omtalade festivalkonceptet gå på export till USA, där den amerikanske rocklegenden Roky Erickson nästa år omvandlar sin egen musikfestival Ice Cream Social i Austin, Texas i enlighet med Peace & Love-arrangörernas koncept och budskap.

Peace & Love i Borlänge fortsätter att växa. Efter att förra året ha sålt slut på alla de 25 000 släppta biljetterna har man i år utökat festivalområdet för att kunna ta emot ytterligare 10 000 besökare, d.v.s. totalt 35 000 personer.
Med de inledande tre dagarnas Peace & Love Forum 22-24 juni omfattar hela arrangemanget även i år totalt sex dagar. Under de stora festivaldagarna 25-27 juni står Peace & Love som medarrangör av en med stor spänning emotsedd ny mötesplats för musikbranschen – Trigger Creative Conference.
Och nu ska hela det omtalade festivalkonceptet gå på export till USA, där den amerikanske rocklegenden Roky Erickson nästa år omvandlar sin egen musikfestival Ice Cream Social i Austin, Texas i enlighet med Peace & Love-arrangörernas koncept och budskap.

Det var i samband med sin spelning på Borlänge-festivalen förra sommaren som Roky Erickson beslöt sig för att omvandla sin egen Roky Erickson’s Ice Cream Social, som i mars arrangerades för sjunde året, i Peace & Loves anda. Tillsammans med artisten Tallest Man On Earth var ett antal representanter för de svenska arrangörerna i år inbjudna för att diskutera planerna på plats i musikstaden Austin, Texas, där bland annat medlemmar från band som R.E.M., Sonic Youth, Mogwai och ZZ Top spelade.

I veckan kunde arrangörerna konstatera att biljettförsäljningen till årets Peace & Love 22-27 juni i år hittills ligger 60 procent över fjolårets försäljning, då samtliga de 25 000 biljetterna sålde slut.
Bland sommarens artister i Borlänge återfinns amerikanska Mötley Crüe, Faith No More, Chris Cornell och Monster Magnet samt engelska The Kooks, The Stranglers och Peter Doherty. Mest imponerande är dock listan över de svenska artister som medverkar i programmet: Lars Winnerbäck (som gör tre olika spelningar), Ulf Lundell, Thåström, Håkan Hellström, Mando Diao, Anna Ternheim, Moneybrother, Lykke Li, Laleh, Opeth, Miss Li, Jerry Williams, The Soundtrack Of Our Lives, Timbuktu, Backyard Babies, Hello Saferide, Sofia Karlsson, Sugarplum Fairy, Titiyo, Sophie Zelmani, Kleerup, Erik Hassle, Perssons Pack, Strindbergs och Fatboy m.fl.
Sedan starten 1999 har publiktillströmningen ökat

I veckan kunde arrangörerna konstatera att biljettförsäljningen till årets Peace & Love 22-27 juni i år hittills ligger 60 procent över fjolårets försäljning, då samtliga de 25 000 biljetterna sålde slut.
Bland sommarens artister i Borlänge återfinns amerikanska Mötley Crüe, Faith No More, Chris Cornell och Monster Magnet samt engelska The Kooks, The Stranglers och Peter Doherty. Mest imponerande är dock listan över de svenska artister som medverkar i programmet: Lars Winnerbäck (som gör tre olika spelningar), Ulf Lundell, Thåström, Håkan Hellström, Mando Diao, Anna Ternheim, Moneybrother, Lykke Li, Laleh, Opeth, Miss Li, Jerry Williams, The Soundtrack Of Our Lives, Timbuktu, Backyard Babies, Hello Saferide, Sofia Karlsson, Sugarplum Fairy, Titiyo, Sophie Zelmani, Kleerup, Erik Hassle, Perssons Pack, Strindbergs och Fatboy m.fl.
Sedan starten 1999 har publiktillströmningen ökat

Debatt Peace & Love Forum inleds måndag efter midsommar med den första av tre debatter kring temat med rubriken Passionens ansikten. Bland deltagarna märks bl.a Åsa Waldau (”Kristi brud”), Abd al Haqq Kielan (iman och ledare för Svensk Islamisk Samling), Bob Hansson och RFSL:s ordförande.
Invigningen på måndagskvällen inleds med den första av årets tre "Passionstalare" under veckan och fortsätter sedan med framträdanden av Bob Hansson och Marcus Birro samt det skånska eldkollektivet Drakfolkets eldshow innan det hela avslutas med en nattbio-föreställning av Magnus Gerttens och Elin Jönssons långfilm Long Distance Love i det stora Tentipi-tältet. På tisdagen arrangeras ett stort dance-party där spanska JamSonoVision gör sitt VJ/DJ performance Balkan Experience på amfiescenen Athena. I tre dagar – tisdag-onsdag-torsdag – framträder Thomas Di Leva med sin soloföreställning Låt Kärleken Växa. Andra artister som i

olika sammanhang kommer att stå på scenen 22-24 juni är Laleh, Stiko Per, Emil Jensen, Navid Modiri & Gudarna och Faela Band. Från Tyskland kommer nycirkuskollektivet Antagon Theater AKTion från Frankfurt för att ge sin stora spekatkulära freds- och passionsföreställning Ginko om trädet som överlevde Hiroshimabomben. Festivalpassen till de ordinarie festivaldagarna 25-27 juni ger gratis tillträde till alla arrangemang på Peace & Love Forum, dit man även kan köpa såväl endagars- och tredagarspass.

Med BoomTown som huvudman kommer årets Peace & Love, som tidigare rapporterats, dessutom att rymma Trigger Creative Conference – en ny svensk mötesplats med internationell prägel för musikbranschen. Trigger kommer att bli en årligt återkommande och internationellt präglad kreativ konferens för svensk musikindustri och förväntningarna på att äntligen få en samlad mötesplats med utrymme för seminarier, föredrag och diskussioner inom musikbranschen är stora. Trigger inleds torsdag 25 juni, fokuserar på branschseminarium fredag 26 juni och avslutas under öppnare former lördag 27 juni.

Claes Olson