15 april 2009

Enkät: MI tar tempen inför konsertsommaren del 2

Nicholas Johansson, Sony-ATV
Vilken av sommarens alla konserter/festivaler ser du personligen mest fram emot?
– Band Of Horses på Way Out West hoppas jag kunna se. Galet bra band!

Det talas om ett överutbud av evenemang denna sommar, hur ser du på den saken?
– Personligen tycker jag bara att det är kul att det händer mycket på livesidan, men antagligen kommer flera av sommarens festivaler ha problem att gå runt i år. Jag tycker även att första halvan av 2009 har varit fullproppad med bra spelningar!

Vilket är ditt bästa festivalminne?
– Min första Roskilde Festival 1996 ligger varmt om hjärtat. Fantastisk line up med allt från Rage Against The Machine, Neil Young, Foo Fighters, Björk, Red Hot Chilli Peppers, Garbage, Pulp etc. Rankar Roskilde som en av de bästa festivalerna i Skandinavien men antar att det beror på att ett ölstånd är aldrig långt borta. Att ta en öl och samtidigt kunna titta på ett band känns ju som en lyx från ett svenskt festivalperspektiv…

Emil Larsson, Live Nation
Vilken av sommarens alla konserter/festivaler ser du personligen mest fram emot?
– Sjukt svårt att säga då det är så mycket bra band i sommar, tycker alla stora festivaler har fått ihop imponerande program. Men jag kan inte missa Bon Iver på Way Out West i alla fall.

Det talas om ett överutbud av evenemang denna sommar, hur ser du på den saken?
– Nej det tycker jag inte, kan aldrig bli för mycket bra band. Innebär bara att kvalitén på band/festivaler höjs. Klart är ju att det är fler band än någonsin som är ute och turnerar. Det ställer högre krav på festivalbokarna att de hänger med och ser vad som är hett och vad som säljer biljetter.

Vilket är ditt bästa festivalminne?
– Jon Spencer Blues Explosion på Lollipop – 95 – mäktigt. Eller kanske när jag dj:ade med Niklas Jonsson på Hultsfredsfestivalens efterfest förra året..

David Mortimer-Hawkins, Universal
Vilken av sommarens alla konserter/festivaler ser du personligen mest fram emot?
– Sweden Rock är ALLTID roligt som fan. Hultsfred ser ut att bli ovanligt bra i år. Where The Action is är en kul Stockholmsfestival, liksom Way Out West i Göteborg. Sen ser jag oerhört mycket fram emot kombon Ternheim/Thåström på Långholmen.

Det talas om ett överutbud av evenemang denna sommar, hur ser du på den saken?
– Det var länge sedan man såg så mycket sommarturnéer och festivaler på samma gång. Man vill ju aldrig se någon gå omkull, men det känns svårt att fylla upp med publikunderlag för alla evenemang i sommar. Jag hoppas att jag har fel på den punkten. Vi mår bra av att ha mycket evenemang och livemusik.

Vilket är ditt bästa festivalminne?
– Alldeles för många för att välja ett enda. Varje år och festival lägger till ett par bra historier att dra runt lägerelden.