27 mars 2009

Warner/Chappell Music Scandinavia i avtal med Troy This

Warner/Chappell Music Scandinavia har ingått ett artist- och förlagsavtal med den Los Angeles-baserade artisten och låtskrivaren Troy This. Sedan i oktober förra året har Troy bott i Stockholm, där han tillsammans med Kermit och den av förlaget nyligen kontrakterade Alexander Kronlund har arbetat på sitt kommande debutalbum Post Pop.

– Jag är oerhört stolt och ödmjuk för det faktum att vi har fått detta förtroende. Troy This är en helt fantastisk artist och de som har sett honom live vet vad jag talar om, säger Lars Karlsson, vd Warner/Chappell Music Scandinavia AB.

– Troy och Alexander har skrivit fantastiska låtar, vilket är ytterligare en försäkring om att vi snart kommer att få se Troy This på försäljningslistorna.

I februari gjorde Troy This ett bejublat framträdande på SMFF:s klubb Almost Famous. Nu fokuserar Warner/Chappell på att finna lämpliga skivbolag och samarbetspartners med sikte på USA och Storbritannien som huvudmarknad för artisten.
Claes Olson