20 mars 2009

090310

Bob Dylan gasar Malibu

Sverigeaktuelle Bob Dylan fick som bekant sitt stora genombrott efter de första framträdandena tillsammans med Joan Baez på den stora folkmusikfestivalen i Newport 1963-65. Några år senare arrangerades den legendariska Woodstock-festivalen i det lilla samhälle dit sångaren och poeten då retirerat för att finna lugnet bortom storstadens trängsel och stress.

Dylan har alltså alltid varit en älskare av musikfestivaler och för att markera detta lät han för några år sedan placera en klassisk s.k. bajamaja på tomten till sitt palats i Malibu – enbart för att kunna odla och bibehålla den karakteristiska doften av musikfestival året runt.

Nu har tyvärr hans grannar börjat klaga. De har uppenbarligen aldrig besökt vare sig Woodstock, Roskilde eller Sweden Rock Festival, och tycker uppenbarligen bara att det ”stinker”. Tydligen så för vindarna från det närliggande havet med sig dofterna och sprider med stor effekt dessa över ett större område, där man enligt uppgift nu behöver montera upp industrifläktar för att blåsa bort gaserna.

Dylan – känt för sin starka konstnärliga integritet – har dock vägrat ta till sig grannarnas allt mer högljudda klagomål.

– If I didn't have the toilet, I'd have to let my security staff use an indoor loo! kommenterar han enligt det engelska musikorganet CMU Daily uppståndelsen.

Frågan är nu hur historien med Dylans bajamaja kommer att sluta. "The answer my friend, is blowin' in the wind", som det heter i visan.

Fortsättning följer…