17 mars 2009

312 000 sålda U2-biljetter under helgen

Larz Kristerz må ha stått i vägen för U2 då det kommer till att sälja flest skivor i Sverige. Men då det kommer till konsertbiljetter finns det ingen som kan stoppa U2. Med biljettsläpp och utannonserade extrakonserter i tre olika länder sålde U2 hela 312 000 konsertbiljetter under fredagen och lördagen. Och då är ändå biljetterna till merparten av årets sommarturné inte ens släppta!

Då biljetterna till Sverigespelningen på Ullevi 31 juli släpptes i fredags var trycket så stort att det befarade extradatumet 1 augusti annonserades ut redan en timme efter biljettsläpp. Under dagen sålde bägge dessa spelningar slut.
Resultat: 112 000 sålda biljetter.

I Holland sålde de 60 000 biljetterna till spelningen i Amsterdam slut på 15 minuter, vilket ger ett snitt på drygt 66 sålda biljetter – i sekunden. Ytterligare en Hollandsspelning bekräftades och sålde slut under dagen.
Resultat: 120 000 sålda biljetter.

I Italien sålde spelningen på San Siro-stadion i Milano slut på en dag.
Resultat: 80 000 sålda biljetter + en extra föreställning med biljettsläpp på fredag.

På fredag den här veckan släpps även biljetterna till de dubbla spelningarna i Dublin. Andra inplanerade spelningar som släpper sina biljetter den här veckan är de i Paris, Nice, Chorzow, London, Glasgow, Sheffield och Cardif.

U2:s aktuella album No Line In The Horizon gick in som etta i 30 länder, trots att omkring 450 000 exemplar laddades ner illegalt via nätet efter det att skivan läckte ut innan utgivningen. I Sverige gick skivan in på andra plats på albumlistan.

Albumet No Line In The Horizon släpptes via Universal och sommarens 360° Tour produceras av Live Nation Global Touring.
Håkan Durmér