12 mars 2009

Secret Service tillbaka med The Lost Album

Med debutsingeln Oh Susie och hits som Flash In the Night, Ten O’clock Postman, The Way You Are och Ye-Si-Ca blev Secret Service i början av 80-talet den största svenska musikexporten sedan ABBA. Totalt sålde gruppen fem miljoner skivor från genombrottet 1979 fram till splittringen 1986. Nu är Secret Service tillbaka igen – med ett helt nytt album bestående av tidigare outgivet material som låtskrivaren, producenten och keyboardisten Tim Norell av en slump hittade i en flyttkartong förra året.

I samarbete med X5 Music släpptes Secret Service nya singel Different i veckan digitalt i flera nätbutiker, som iTunes Music Store, Amazon, Sony Ericsson Play Now Arena, CDON och Nokia Music Store.

Låten skrevs och spelades ursprungligen in redan 1996.

– Förra året flyttade jag ut ur mitt hus, berättar Tim Norell, kompositör, producent och keyboardist i Secret Service. Medan jag gick igenom flyttlådor råkade jag bland annat på denna inspelning. Plötsligt mindes jag när Ola kommit över på middag någon gång i mitten av 90-talet och innan vi åt gick Ola och jag in i min hemstudio för att spela in sången till låten. Produktionen slutfördes i Ulf Wahlbergs studio, men låten såg aldrig dagens ljus. Nu arbetar Secret Service-medlemmarna på att sammanställa ett helt nytt album med de inspelningar som låg i samma flyttkartong som Tim Norell fann Different i.

De senaste åren har Secret Services låtar på nytt börjat dyka upp på samlingsplattor och flera band har gjort covers på deras låtar. Flash In The Night kan till exempel höras i en av nyckelscenerna i Tomas Alfredsons just nu internationellt hyllade film Låt den rätte komma in.
Claes Olson