3 mars 2009

Electric Boys återförenas

Originaluppsättningen av det svenska rockbandet Electric Boys – som i slutet av 80-talet och början av 90-talet även uppmärksammades internationellt för sin mix av hårdrock, metallfunk och psykedelia – kommer i sommar att återförenas festivalspelningar i både Skandinavien och delar av Europa.

– Det känns fräscht och inspirerande att få lira med det här bandet igen, säger bandets frontman Conny Bloom, sångare och gitarrist. Vi hade ett eget sound när vi kom och det finns inget band som låter som vi i dag heller. Det finns ett tomrum där ute för oss att fylla.

Electric Boys gjorde tre album. Debutplattan Funk-o-Metal Carpet Ride [Polygram, 1989] följdes upp med turnéer i både England och USA. Den internationella version av debuten producerades av Bob Rock (Metallica, The Cult, Motley Crue) och när bandet på 90-talet turnerade både i USA och Europa låg singeln All Lips & Hips på Billboardlistan samtidigt som videon roterade flitigt på MTV. Andra kända låtar med bandet är bl.a Mary In The Mystery World, Electrified, Get Nasty och det platinasäljande Svullo-samarbetet För fet för ett f**k.

Utöver Conny Bloom ingick även Andy Christell, Niclas Sigevall och Franco Santunione i originalsättningen som upplöstes då bandet lade ner verksamheten 1994. Sedan dess har Conny Bloom bl.a spelat solo, men även varit medlem i finska Hanoi Rocks.

Livepremiären för återförenade Electric Boys sker på Sweden Rock Festival i juni och i samband med bandets festivalspelningar i sommar släpps en Best Of-samling.
Claes Olson