2 mars 2009

Agnes och Malena Ernman till final

Agnes Love Love Love (komponerad av Anders Hansson/Applebay Songs-Kobalt) och operasångerskan Malena Ernmans La Voix (komponerad av sångerskan själv tillsammans med Fredrik Kempe/Universal Music Publishing) blev de två tävlingsbidrag som tog sig vidare direkt till final från Melodifestivalens fjärde deltävling i Malmö i lördags.

Sarah Dawn Finer (vars sång Moving On i likhet med Malena Ernmans vinnarbidrag skrivits av henne själv tillsammans med Fredrik Kempe/Universal Music Publishing) och Star Pilots Higher (Johan Fjellström, Joakim Udd, Johan Becker/Renegade Songs) gick vidare till Andra chansen i Norrköping på lördag. Sarah Dawn Finer var dessutom den internationella juryns favorit och får därmed en extra chans till en finalplats, tillsammans med Caroline af Ugglas, Amy Diamond och Sofia från de tidigare deltävlingarna.

Utslagna och placerade på plats fem till åtta blev i tur och ordning Thorleifs Sweet Kissin’ In The Moonlight, Next 3 Esta noche, Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng Killing Me Tenderly och Susanne Alfvengren Du är älskad där du går.

639 928 samtal kom in till lördagskvällens direktsändning. Det innebar att Sveriges Radio kunde överlämna 1 122 841:50 kronor till Radiohjälpen.
Claes Olson