20 februari 2009

Pirate Bay-rättegången: dag 4 och 5

Förhören i Pirate Bay-rättegången fortsatte på torsdagen med att Fredrik Neij och Gottfrid Svartholm Warg förhördes. Detta drog ut på tiden och rätten hann inte med Peter Sunde, som avsett var. Därför inleddes fredagens förhandlingar i Stockholms tingsrätt med denne.

Det mest uppmärksammade inslaget i torsdagens förhör var att skivbolagens företrädare Peter Danowsky visade en film från den så kallade "Piratmanifestationen" år 2006, en film där Fredrik Neij i ett tal uppmuntrar till att brott mot upphovsrätten.

Se talet som finns på Youtube

Den som är nyfiken på vilken brottsbelastning de åtalade har får en summering i denna DN-artikel:

Läs artikeln

Så här rapporterar Sydsvenska Dagbladet från torsdagens förhör:

Läs artikeln

Dagens Nyheter rapporterar här minut för minut:

Läs artikeln

Precis som tidigare kan man även följa rättegången ljudstreamad via SVT 24.
Lars Nylin