20 februari 2009

Ifpi:s sajt hackad – men är nu åter uppe

Skivbranschens sajt ifpi.se hackades på onsdagskvällen av sympatisörer till de fyra som just nu är åtalade i den så kallade Pirate Bay-rättegången i Stockholms tingsrätt. Sajten är nu på fredagen åter uppe.

På onsdagskvällen hackades den svenska skivbranschorganisationen ifpi:s sajt www.ifpi.se av någon eller några som uppenbarligen sympatiserar med de åtalade i den pågående rättegången. Det uttalades i en inlagd pamflett hot mot åklagare Håkan Roswall varefter allmänheten uppmanades till citat "Bojkott och lynchning av de ansvariga. IFPI är bara början. Fortsättning följer."

Ifpi:s VD Lars Gustafsson sa på torsdagen till TT:
"Det är märkligt med den här internetmobben som förespråkar yttrandefrihet och informationsfrihet att den tydligen bara gäller dem."

På fredagsförmiddagen var sidan åter uppe, men enligt ifpi så återstår det några justeringar innan den är i full funktion.

Så här bevakades händelsen av idg-tidningen Techworld
Så här rapporterade TT
Lars Nylin