18 februari 2009

4 snabba: Magnus ”Lärkan” Larkeryd, peermusic AB

Efter de första två deltävlingarna i årets Melodifestival är musikförlaget peermusic ensamt om att ha fått med två låtar hittills till finalen på Globen 14 mars. I den första deltävlingen direktkvalificerade sig Emilia med sin och Fredrik "Figge" Boströms låt You’re My World och från den andra deltävlingen gick H.E.A.T. vidare med Niklas Jarl och David Stenmarcks 1000 Miles.

Grattis till framgångarna, "Lärkan"! Hur känns det?
– Jättekul, så klart! Men både Emilia och H.E.A.T. hade starka låtar och levererade när det gällde.

Vad trodde du på förhand om H.E.A.T.s chanser och vad tror du om Velvets chanser med The Queen (skriven av Tony Nilsson och Henrik Jansson) i Leksand på lördag?
– Efter att ha sett repetitionerna i Skellefteå i fredags så var jag säker på finalplats, vilket jag försökte lugna upphovsmännen med…
– Men det blir tufft även denna gång. Att få med en tredje låt i finalen vore grymt!

Hur viktig är egentligen Melodifestivalen för musikförlaget peermusic AB år 2009?
– För ett litet bolag i Sverige som peermusic är det alltid viktigt att synas i stora sammanhang.

Hur skulle du vilja kommentera jurymedlemmen Johan Norbergs uppmärksammade uppgifter om att Christer Björkman försöker påverka resultatet av juryns urval av tävlingslåtar – och att det skulle vara en av de bidragande faktorerna till att det så sällan kommer med några tävlingsbidrag från "allmänheten", d.v.s. icke-professionella låtskrivare?
– Det är något som andra får uttala sig om…
Claes Olson