13 februari 2009

LegalMusik.se nylanserar med ny design

LegalMusik.se är en hemsida som drivs av IFPI och som funnits sen 2005. I dag nylanserades sidan med ny design och en del nya funktioner. LegalMusik.se är en informationssida, som ska hjälpa konsumenterna att hitta de lagliga musikalternativen.

– Legalmusik är viktig för konsumenterna då det kan vara snårigt att veta vilka musiktjänster som är lagliga på nätet, säger Lisa Cronstedt på IFPI.

För att vägleda konsumenterna till den legala musiken tipsar LegalMusik.se bland annat om olika onlinebaserade musiktjänster – både streamingtjänster som Spotify samt downloadbutiker och Internetbutiker som säljer fysiska skivor.

– En viktig faktor för att Legalmusik ska fylla sin funktion är att den är levande och uppdaterad, säger Lisa Cronstedt.

Då sidan nu nylanseras går det att ladda ner programmet Digital FileCheck. Det är en programvara som hjälper till att scanna igenom ens hårddisk efter bland annat fildelarprogram och filer som ligger i gemensamma mappar, som delas ut till andra på ett olagligt sätt.

Andelen ungdomar som självmant installerar Digital FileCheck är nog försvinnande liten. Däremot skulle det lösenordsskyddade programmet kunna komma att bli en välkommen lösning för föräldrar som inte vill att deras barn ska ägna sig åt olaglig fildelning och liknande.
Håkan Durmér

Länk:
LegalMusik.se