2 februari 2009

Veckans klipp: The Prodigy

När den brittiska dansakten The Prodigy släppte sitt tredje album The Fat Of The Land 1997 var de ett av de hetaste namnen i världen. De toppade listor, headlinade festivaler och rankades som ett av världens bästa liveband. Tolv år senare har de utsålda ishallsspelningarna bytts mot Berns i Stockholm. Men den aktuella singeln Omen har inneburit nytt intresse för The Prodigy.

Sen de enorma framgångarna med The Fat Of The Land 1997 har Prodigy bara släppt ett studioalbum med nytt material. På 2004-års skiva Always Outnumbered, Never Outgunned var det enbart Liam Howett som stod för musiken. När det kommande albumet Invaders Must Die släpps i mars är The Prodigy tillbaka som ett band – den här gången har även Keith Flint och Maxim varit med i produktionen.

Huruvida Invaders Must Die återigen kan ta The Prodigy till den nivå som de låg på under mitten av 90-talet är väl osäkert. Däremot har Omen, den första singeln från skivan, fått ett väldigt bra mottagande av både brittisk media samt från bandets fans. Det har pratats om ett sound som påminner om bandets tidiga dagar och just nu är The Prodigy ute på turné med den ambulerande festivalen Big Day Out i Australien.

26 mars kommer The Prodigy till Stockholm för en spelning på Berns.

Videon till Omen ser du i YouTube-spelaren i högerkolumnen.