2 februari 2009

Vecka 6

Cattle Decapitation The Harvest Floor [Metal Blade Records / Border] – veckan inleds med utgivningen av det nya albumet med de amerikanska vegan-grind-mästarna Cattle Decapitation (som dagen till ära spelar på Fuel Coffeehouse i Jacksonville, Glorida USA). 2/2

Buddy Holly – årsdagen av rocklegenden Buddy Hollys död i en flygolycka 3 februari 1959. 3/2

Stefan Sundström – rullar vidare längs turnévägarna. Sandviken 3/2, Södertälje 4/2 Skövde 5/2, Hultsfred 7/2

Musikministeriet – seriös musikbevakning med ett leende i mungipan. Del 4 av vårens omgång av SVT:s musikmagasin. SVT2 kl. 21.30 3/2

Almost Famous – säsongspremiär för SMFF:s klubb för oetablerade akter på Alcazar, Nalen. Den här gången är det Prop Dylan, Felicia Brandström, The Flare-Up och Dollhouse som uppträder. 3/2

Jem Down To Earth [Dramatico Records / BAM] – dags för uppföljaren till sångerskans miljonsäljande debutalbum Finally Woken från 2004. 4/4

Anna Ternheim – fjolårets svenska kvinnliga artist (Grammis) fortsätter årets turnéäventyr. Uddevalla 4/2, Borås 5/2, Göteborg 6/2 och Stockholm 7-8/2

Popcirkus – Missa inte andra programmet i SVT:s nya serie med 90 minuter direktsänd livemusik från Debaser Medis i Stockholm. Denna vecka Laleh, Christian Walz och Sebastian Tellier. Programledare Kristian Luuk och Per Sinding-Larsen. SVT2 kl 19.30 4/2

Made In Sweden – sista delen i TV4:s realityserie där tittarna följa Andreas Carlsson, Laila Bagge och Anders Bagge och deras arbete i musikbranschens kulisser, med uppgift att lansera och skapa popstjärnor av de två tidigare okända svenska talanger Janet och Kim TV4, kl 21.00 4/1

Rodney Crowell – live på Södra Teatern, Stockholm 4/2

Deathstars – live på Klubben, Stockholm 5/2 och Garden, Linköping 6/2

Dungen – live på KB, Malmö 6/2

Melodifestivalen 2009 – första omgången. Nina Söderquist, Jonathan Fagerlund, Shirley Clamp, Scotts, Emilia, Alcazar, Caroline af Ugglas och Marie Serneholt gör upp om två finalplatser och två platser i ”andra chansen”. Scandinavium, Göteborg. SVT2 kl. 20.00 6/1

Manifestgalan – för sjunde året i rad firar Sveriges Oberoende Musikproducenter (SOM) och klubben Fritz’s Corner det föregående årets bästa releaser på oberoende bolag med en stor prisgala på Nalen. På eftermiddagen arrangerar SOM kl 14-16 ett kunskapsseminarium på Stacken, Nalen om möjligheterna inom de nya medierna. I panelen bl.a Musikindustrins egen trendmaze och industridoktorand Daniel Johansson (redaktör för Digitalnytt/MI). Nalen, Stockholm 6/2

Premiär – klubbsällskapen Popaganda och Svenska Musikklubben firar stort sina nya klubbar på Horntulls Stand med en gemensam tvådagarsfest. På scenen Kleerup, Parlour, Tennishero (fredag) och Familjen, Elenette, Hammarin & Robin (lördag) Hornstull Strand, Stockholm 6-7/2

Tiamat & 69 Eyes – live på Klubben, Stockholm 7/2