Okategoriserade 30 januari 2009

Madonna till Sverige

Tidigare har det sagts att Madonna inte vill spela i Sverige eftersom det inte finns några tillräckligt stora arenor här. Men nu blir det ändring på det. I dag bekräftade Live Nation att Madonna kommer till Ullevi i Göteborg i sommar. Spelningen äger rum 9 augusti och biljetterna släpps 9 februari.

Madonnas pågående turné Sticky & Sweet Tour är en av de mest inkomstbringande turnéerna någonsin, som en soloartist har genomförts. Något som kommer bättras på ytterligare, för nu har 16 nya Europadatum adderats till turnén. Bland annat Sverigespelningen på Ullevi 9 augusti.

– Det här är första gången jag förlänger en turné. Jag är mycket förväntansfull inför att få komma ut på vägarna igen, besöka ställen jag aldrig varit på och återvända till platser jag älskar, kommenterar Madonna de nya turnédatumen.

Även Norge (30/7 i Oslo), Finland (6/8 i Helsingfors) och Danmark (11/8 i Köpenhamn) ingår i Madonnas förlängning på Sticky & Sweet Tour.

Under 2008 sålde Madonna 2 350 285 konsertbiljetter – däribland ingick bland annat fyra utsålda kvällar på Madison Square Garden i New York.
Claes Olson