30 januari 2009

A Camp på Pet Sounds – Starten på en okristligt lång kväll…

Första singeln från A Camps nya album Colonia är kristnad Stronger Than Jesus. Något av den styrkan behövdes för att klara av den evenemangskväll som den hugade erbjöds i Stockholm i går torsdag. 29 januari var en av kvällarna när huvudstaden även känns som en stor dito.

Nämnda A Camp inledde med att dels framföra några låtar i skivbutiken Pet Sounds på Söder. När trion senare på andra sidan gatan agerade gäst-DJ:s i baren på andra sidan Skånegatan hade MI och andra sökt sig vidare.

MI hamnade hos Anna ”Hovet-sångerskan” Stadling som framförde starkt nytt svensktspråkigt material på Mosebacke, och senare hos Karlstadbandet Molotov Jive. Dessa testade låtar från nya plattan Songs From The Fallen Apart på Debaser Slussen. Releasefest hade även jazzpianisten Jacob Karlzon, han presenterade albumet The Heat på Berns.

Andra som var sugna på livemusik valde Debaser Medis, där bl a Andreas Kleerup och Eagle-Eye Cherry hyllade Bruce Springsteen, alternativt Backyard Babies turnépremiär på Tyrol, eller Club Killers som flyttat sina klubbkvällar till nyinvigda Strand vid Hornstull.

Finalen på aftonen kunde man sedan fira på Astoria där Stefan Sundström var en av de som celebrerade att tidningen ETC har nystartat.

Vid det här laget önskade sig MI så smått till Göteborg. Även där kan man njuta en händelserik scenkväll. Men just nu är det Filmfestival och då samlas alla smidigt nog på ett och samma ställe, Hotel Riverton…
Lars Nylin

Länk:
Fler bilder från A Camps spelning på Pet Sounds