27 januari 2009

Nytt biljetthaveri

På måndagen drabbades fans av Bruce Springsteen av samma problem som Metallicas följe råkade ut för nyligen. Först efter åtskilliga förseningar, och många hårda ord i media, hade de 60 000 biljetterna till Springsteens konserter på Stadion i Stockholm börjat nå rätt adress.

Nytt system för biljettförsäljning och stor efterfrågan. Det var två ingredienser som uppenbarligen inte var förenliga när Live Nation i går släppte biljetter till de två Bruce-konserterna i Stockholm 4-5/6.

Försäljningsstarten var ursprungligen satt till 10.00. Men först 10.55 inleddes den och enligt många missnöjda köpare fungerade det inte ens på eftermiddagen. De flesta klagade på att de kastats ut ur köpprocessen. Andra såg summor dras utan att de fått bekräftelse på sina biljettköp.

– Det är ett tekniskt problem bortom Live Nations och Eventims kontroll. Det är fel i en betalningslänk till det Skandinaviska betalningssystemet, sa en representant för Live Nation till Dagens Nyheter.

Eventim är den tyska giganten i biljettförsäljning som fr o m Springsteen-konserten sköter försäljningen åt Live Nation. Den tidigare samarbetspartnern Ticnet var för första gången på länge inte ansvarig. Även via Live Nations hemsida kan man nu köpa biljetter.

Hos Eventim skyllde man på betalningssystemet från företaget Netgiro och VD Marc Fettes sa till Aftonbladet:
– Detta ska vara utrett inom 48 timmar. De som har betalat ska få sina biljetter.

Tor Nielsen, promotor för konserterna hos Live Nation, lät sig inte nöjas med det beskedet. Nielsen sa till AB:
– De är den största biljettleverantören i Europa. Det är klart att Eventim ska klara det här.

MI gjorde ett försök att köpa biljetter vid 12-tiden. Men gav upp efter att ett 10-tal gånger placerats i den grafiska kö som möter på Eventims hemsida.

Strax efter den tumultartade försäljningen av de 60 000 biljetterna till de två ordinarie seplningarna presenterade Live Nation en tredje konsert med Bruce Springsteen på Stadion. Även de 30 000 biljetterna till denna konsert (7/6) sålde slut omgående.
Lars Nylin