22 januari 2009

Stockholm Jazz Festivals nya ägare

Stockholm Jazz Festival har fått en ny ägare. Företaget Jensen Invest AB har övertagit aktierna och verksamheten i Stockholm International Jazz & Blues Festival AB från de tidigare ägarna Industrifonden och SAMI som drivit festivalen sedan 2003.

– Jazzfestivalen på Skeppsholmen är en fantastisk tillgång för Stockholm. Det är en högklassig musikfestival med svensk och internationell jazz i fokus, som drar stor publik från när och fjärran. Vi vill föra arvet vidare, utveckla festivalen och arbeta långsiktigt med ordnat ekonomi, kommenterar bolagets nye vd Ingvar Jensen (tidigare huvudägare i elektronikföretaget ELFA, som bl.a har stött och utvecklat olika kulturverksamheter och ideella organisationer såsom Stockholmsbriggen, Grafikens Hus och Hungerprojektet).

Stockholm Jazz Festivals nya styrelse består utöver vd Ingvar Jensen av Christina Jutterström (ordförande), Lena Åberg Frisk och Sven-Åke Johansson. Ny producent för festivalen är Gunnar Lagerman, tidigare drivande kraft på Hultsfredsfestivalen/Rockparty.

– Vi är stolta över att ha räddat festivalen och drivit den i 6 år i samarbete med John Nugent och med stöd av Stockholm stad och Kulturrådet med flera, kommenterar Stefan Lagrell, vd för tidigare delägarna SAMI.

– Vi är nu mycket glada över att lämna stafettpinnen till Ingvar Jensen och hans team. Vi har gott hopp om stor framgång för festivalen med program, publik liksom fortsatt gott samarbete med partners och sponsorer.

Årets Stockholm Jazz Festival arrangeras 16-18 juli.
Claes Olson