21 januari 2009

Hasse Breitholtz VD för Sony Music

I januari 2008 lämnade Per Sundin VD-posten på dåvarande SonyBMG. Sedan dess har bolaget styrts av en ledartrojka. Men nu har det bolag som numera kort och gott heter Sony Music valt en ny VD. Det är det den gamle BMG-bekantingen Hasse Breitholtz som nu tillträder VD-stolen i företagets lokaler vid Centralbadet i Stockholm.

Breitholtz, tidigare VD för BMG i Norden och Storbritannien/Irland, lämnade 2004 skivbranschen för mediekoncernen MTG. Där var han vice VD och fram till november 2008 VD för TV3 och TV6. En kort tid arbetade Breitholtz därefter med olika utlandsprojekt. Innan det nu alltså tycks vara dags för en återkomst till den musikbransch som han dessförinnan arbetade i från att han på 1970-talet slutade i popgruppen Landslaget.

Richard Story, COO för Sony Music Europa säger i ett pressmeddelande:
– Vi är mycket stolta över att välkomna Hasse Breitholtz tillbaka till musikbranschen. Hasse är en av Sveriges mest framstående företagsledare och med sin mångåriga erfarenhet på den svenska såväl som internationella musikarenan är jag mycket tacksam att han antagit förtroendet att leda Sony Music mot nya utmaningar.

Hasse Breitholtz kommenterar:
– Jag är väldigt glad att vara tillbaka i den svenska musikbranschen efter att ha varit borta i nästan 10 år. Det är mycket som händer och Sony Music har redan antagit nya affärsområden som jag ser fram emot att utveckla. Vi kommer även att titta på ett antal nya affärsmöjligheter i närheten av vår nuvarande verksamhet, tillsammans med det portfolio av fantastiska artister som bolaget arbetar med.
– Det känns som om branschen är på väg uppåt efter att haft ett antal svåra år och det ska bli mycket spännande att se vad jag och gänget på Sony kan åstadkomma.
Lars Nylin