18 januari 2009

Produktionsbolagen visade upp årets artister

I fredags visade produktionsbolagen Blixten & Co, Live Nation, Luger, United Stage och 2Entertain upp några av sina aktuella artister under 2009 på en showcasekväll på Trädgår’n i Göteborg inför stora delar av livebranschen.

I år hade den årliga gemensamma showcasekvällen, där flera av dom svenska produktionsbolagen visar upp sina aktuella artister, flyttat från Tyrol i Stockholm till Göteborg, där den arrangerades kvällen innan P3 Guld. Dessutom var 2Entertain för första gången med på evenemanget och visade upp sina artister.

På Artister 09 fick varje uppträdande artist framföra en låt. Totalt uppträdde 15 olika artister inför den stora publiken. Bland annat framförde Jonna Lee [Blixten & Co], Pauline [United Stage], Promoe [Luger] och Melody Club [Luger] nytt material. På deltagarlistan fanns bland annat dom flesta större svenska festivaler, kulturföreningar, klassiska konsertarrangörer som The Tivoli i Helsingborg och Mejeriet i Lund med flera.

I och med att 2Entertain deltog med sina artister för första gången breddades det musikaliska innehållet mot för tidigare. Det var även 2Entertain-akten Rednex som fick avsluta hela programmet – i år firar Rednex att det är 15 år sen släppet av succésingeln Cotton Eye Joe.

De akter som utmärkte sig mest var debuterande Dundertåget [Luger] och Bullet [Live Nation].

Kvällen innan Artister 09 hade Luger en egen välbesökt showcasekväll på Jazzhuset i Göteborg.
Håkan Durmér

Artisterna som uppträdde på Artister 09:
Blixten & Co:
Jonna Lee
John ME
Adiam Dymott

Live Nation:
Titiyo
Erik Hassle
Bullet

Luger:
Dundertåget
Melody Club
Promoe

United Stage:
Pauline
Simon Norrsveden
Renegade 5

2Entertain:
Fantastic Four
Sarek
Rednex