13 januari 2009

Är Coop Sveriges Walmart?

I USA har band som Eagles testat att välja bort de traditionella skivhandlarna till förmån för den stora butikskedjan Walmart, som därmed fått exklusivitet på viss skivförsäljning. Är Coop Sveriges svar på Walmart? Är det via livsmedelsbutiker man når den breda massan av svenska skivköpare? Frågorna ställs i och med släppet av Stockholm Stoners debutalbum.

Stockholm Stoner är ett country/rock-band som består av Mats Ronander, Johan Wahlström, Torbjörn Stener, Karin Risberg, Magnus Fritz. Den 21 januari släpper bandet sin debutskiva i Sverge – i USA har albumet redan släppts digitalt.

Försäljningen av Stockholm Stoners skiva kommer att ske exklusivt via Coop Forum och Coop Extra i Sverige. Albumet, som sägs vara ”producerat för en vuxen publik”, kommer att finnas tillgängligt i alla kedjornas butiker i Sverige och kommer att säljas för 99 kronor.

I anslutning till lanseringen av skivan kommer Stockholm Stoner att under 2-3 veckor turnera runt i Coop Forum-butiker – både för att uppträda live och för att genomföra skivsigneringar.

– Vi gör en ”Walmart” där vi hittat andra vägar än de traditionella, kommenterar Johan Wahlström det nya greppet kring skivlanseringen.

MI kommer att följa upp lanseringen av Stockholm Stoners debutalbum längre fram.
Håkan Durmér