7 januari 2009

Realtoneslistan v2: Nyårsfeeling på Realtoneslistan

ABBA petade ner Idolvinnaren Kevin Borg från veckans Realtoneslista med nyårsklassikerna ”Happy New Year” [Universal]. I övrigt kan konstateras att julen är över på listan, som under veckorna innan jul dominerades av just jullåtar.

Jullåtarna börjar försvinna helt från Realtoneslistan, men det är ändå ont om nykomlingar. Den enda nykomlingen på veckans lista är The Killers Human [Universal] på plats 15. Veckans stora klättrare är en annan Universal-artist, nämligen Lady Gaga vars Poker Face går upp från plats tolv till att nu ha bronsplatsen. Lady Gaga återfinns även på 17 plats.

Två andra kvinnliga artister har två låtar med bland de 20 mest sålda. Det handlar om Katy Perry (plats sju respektive plats tio) samt Britney Spears, som innehar platserna nio och 20.
Håkan Durmér