15 december 2008

Vecka 51

STIM – utbetalningsdags för första halvårets avräkningar gällande SR, SVT, kommersiell radio, kommersiell tv, webbradio/streaming, NCB och privatkopieringsersättning plus konserter (2008, del 1), utland, biografer samt för eventuella korrigeringar. 15/12

Angels in Harlem Gospel Choir – en av USA:s mest framstående gospelkörer, vars 65 medlemmar bl.a har sjungit tillsammans med Diana Ross, Harry Belafonte, Jimmy Cliff, Lyle Lovett, Whoopi Goldberg, Lisa Marie Presley, U2, André Rieu, Johann Strauss Orchestra, Nelson Mandela, Elton John och Paul McCartney och påve John Paul II. Nalen, Stockholm 15-16/12

Peter Jöback – stor julkonsert på Globen, Stockholm 18/12

Regeringens Musikexportpris – handelsminister Ewa Björling presenterar och överlämnar Regeringens Lifetime Achievement Award för mångåriga insatser för främjandet av svensk musik i utlandet till pristagaren och juryns ordförande Michael Treschow presenterar de fem nominerade kandidaterna till Regeringens musikexportpriset som delas ut på Grammisgalan 7 januari. 17/12

Dansbandskampen – Scotts, Larz Kristerz, Bengt Hennings, CC & Lee, Shake och ytterligare ett band (framröstat av tittarna) gör upp om segern. SVT 1 20/12

The Teddy Bears To Know Him Is to Love Him – Phil Spectors första komposition (tillägnad sin far Ben) toppar USA-listan för tredje veckan i rad. 20/12 1958