15 december 2008

The Hives SKAP-stipendiater

I samband med SKAP:s medlemskväll på Nalen i Stockholm 26 november fick The Hives ta emot ett stipendium på 40 000 kronor för bandets insatser som upphovsmän. Samtliga medlemmar fanns på plats för att ta emot checken, liksom Henrik Wikström – även han SKAP-stipendiat och ensam mottagare av samma belopp.

Den välbesökta kvällen inleddes med att ordförande Alfons Karabuda informerade om situationen i SKAP, Stim och det europeiska tumultet kring upphovsrätten. Cecilia Klingspor, ny SKAP-medlem, blev den glada vinnaren i utlottningen av en vecka i SKAP:s nya lägenhet i Paris.

SKAP:s motivering till The Hives:
”Deras explosiva rock’n’roll har gjort total succé på båda sidor Atlanten, och de har fått världsrykte som liveband. Men bakom den rena riffglädjen finns de briljanta kompositionerna. Och ikväll är det låtarna vi hyllar. För förtjänstfulla insatser som upphovsmän på populärmusikens område tilldelar SKAP The Hives stipendium om 40 000 kronor.”

SKAP:s motivering till Henrik Wikström:
"En etablerad låtskrivare och producent som vi framför allt känner från schlagervärlden. Han har genom åren skrivit hela 20 bidrag till Melodifestivalen. 2006 vann han med Carolas Evighet, skriven tillsammans med Bobby Ljunggren och Thomas G:son. Men han har ett brett register. Under senare år har han skrivit för After Dark, Riksteatern och mängder av TV-program. För förtjänstfulla insatser som kompositör tilldelas Henrik Wikström SKAP-stipendium om 40 000 kronor."
Claes Olson

På bilden:
The Hives: Vigilante Carlstroem, Dr. Matt Destruction, Howlin’ Pelle Almqvist, Nicholaus Arson och Chris Dangerous.
Foto: Johan Ekelund