26 november 2008

081126

Universal Norge lanserar Mamma Mia! med sångkor

I Norge har Universal Pictures tagit hjälp av sångkor i lanseringen av den nu aktuella dvd-utgåvan av filmen Mamma Mia! Bolaget har inbjudit hela ko-Norge att medverka i sin stora lanseringskampanj på köpcentrum och i mindre närbutiker.

– Vi har inviterat kor i hela Norge att vara med och framföra ett speciallagat Mamma Mia Medley, skriver Universal Picture Norge i ett pressmeddelande.
– 550 entusiastiska korister från Nesna i nord till Tjøme i söder har tackat ja till att medverka i arrangemanget och har ägnat de senaste fyra veckorna till att öva in medleyt.

”Selv om korene synger Mamma Mia på forskjellige steder, blir det noenlunde samtidig”, kommenterar det norska branschorganet Faro-Journalen.

– Korna vill framföra medleyet i sin närmiljö på köpcentrum, torg och utanför næäbutiker klockan 17. Några kor har av praktiska skäl dock istället framfört medleyt klockan 16 eller 18, förtydligar Universal Picture Norge.

Korna kan framföra Mamma Mia Medley vederlagsfritt hela dagen, då Universal Pictures Nordic har clearat med rättighetsinnehavarna för hela Norden.

– Medleyen er spesialskrevet for dette arrangementet, og tilsvarende arrangement går av stabelen i Sverige samme dag. (Källa Faro-Journalen)