25 november 2008

Winnerbäckpremiär på fredag

På fredag går Solen i ögonen, en dokumentär- och konsertfilm om Lars Winnerbäck, upp på omkring 30 biografer runt om i Sverige. Filmen, som spelades in under sommarens ytterst framgångsrika turné, är producerad av Auto Images i Malmö och regisserad av Magnus Gertten.

Trots att Winnerbäck passerat en miljon sålda album och är en av landets största artister är det förvånansvärt tyst om honom i media. En bidragande orsak till medias ofta avvaktande hållning till Lars Winnerbäck skulle kunna höra ihop med att han i anslutning till 2003-års album Söndermarken slutade ge intervjuer, för att i stället kommunicera direkt med fansen via bland annat sin hemsida.

I filmen Solen i ögonen låter han för första gången ett dokumentärteam följa honom på nära håll. Bland innehållet finns backstagematerial, livematerial samt en låtskrivarresa till Berlin.

Solen i ögonen släpps på dvd 10 december och lär bli en riktig långkörare på topplistan. Förutom dokumentärfilmen innehåller dvd-utgåvan även 17 filmade livespår från sommarens turné.
Håkan Durmér