Okategoriserade 20 november 2008

Bröderna Salazar upp från underjorden

Det är som många trott. Efter att Latin Kings la sina mikrofoner på hyllan har gruppens kärntrupp bröderna Salazar gått under jorden. I en källarstudio i Botkyrka spurtar dom just nu med Mando Diaos kommande album. Men trion jobbbar också med ett eget albumprojekt.

Som delaktiga i Latin Kings blev bröderna Salazar – Salla, Massa och Chepe – på 1990-talet en självklar del av den svenska popkulturen. Album som Välkommen till förorten och Mitt kvarter fick Grammisar och mängder av uppmärksamhet.

Senare har trion jobbat med egna bolaget Redline men även som producenter. Med andra hip-hop-artister (Loop Troop, Fattaru, etc) men även till radio, TV och reklam.

Men nu kliver trion upp från underjorden. I februari släpps ett nytt album med Borlängerockarna Mando Diao, som lite otippat är producerat av bröderna Salazar. Senare under våren 2009 kommer om alla planer går i lås även ett eget album, där trion står för beats och rytmer medan ett antal välkända röster står för sången.
Lars Nylin