17 november 2008

081117

TCO välsignar lilla Headlock

Tjänstemännens Centralorganisation TCO, som på 90-talet var pionjärer med pc-paket för stora grupper privatanvändare, har valt att samarbeta med Headlock Data om sitt tredje "TCO-paket" för medlemmar.

– Det här är ett fantastiskt lyft för oss. TCO har gett oss ett stort förtroende när man vågar satsa på ett litet företag som vårt. Men vi är samtidigt den enda datortillverkaren som gör miljömärkta datorer för konsumentmarknaden enligt TCO99-kraven, säger Headlocks grundare till Nyteknik.se.
– Vi är till exempel de enda som bygger datorer godkända för operationssalar på sjukhusen och vi är först med att börja bygga datorer som blir TCO03-märkta.
I ett pressmeddelande skriver TCO att man i denna upphandling ställt upp ännu fler krav än tidigare. Datorerna måste vara TCO99-märkta, de ska vara bland marknadens tystaste, det ska vara möjligt att skräddarsy paket efter alla tänkbara önskemål och det ska vara ett lågt pris.
– TCO-förbund kan utnyttja avtalet både för hem-pc-affärer och för vanliga företagsdatorer. Vårdförbundet har till exempel redan gjort en hem-pc-affär med Headlock.
Källa: Ny Teknik (2002-12-11 kl. 16.26)

Se även: Artikeln Headlock Management HB – ett nytt management med tre ben