5 november 2008

Rekordintresse för Musikförläggarnas pris

När Musikförläggarnas pris delas ut på fredag i Berns Salonger i Stockholm finns nästan 400 gäster på plats. Det betyder att den sjätte upplagan av galan lockar 100 personer fler än förra året, en tydlig illustration av att SMFF:s pris från starten 2003 snabbt utvecklats till ett av de mest prestigefyllda i svensk musikbransch.

– Men vi vill fortsätta att galan intim så alla kommer även i år att sitta i samma sal, berättar Lili Assefa, en av de som arbetar med galan.

Med Ola Håkansson som huvudkonferencier ska 10 priser delas ut med start klockan 12.00. Flest nomineringar har i år Andreas Kleerup som är nominerad i totalt fyra kategorier. Förutom priserna kommer även tre stipendier om vardera 25 000 kronor att delas ut under evenemanget, två till konstmusikpristagarna och ett till årets nykomling.

– Prisgalan är musikförläggarnas sätt att en gång om året sätta fokus på, och hylla, grundpelarna i svenskt musikliv – upphovsmännen/låtskrivarna. År efter år fortsätter deras kreativa insatser att sätta Sverige på kartan som ett av de mest framgångsrika länderna inom den globala musikindustrin, sa SMFF:s kanslichef Nutta Hultman till MI när nomineringarna blev offentliga i september.

MI följer redan på fredag eftermiddag upp med rapporter om vinnare och vimmel.
Lars Nylin