4 november 2008

Universal Music Publishing samarbetar med Zodiak Television

Universal Music Publishing och Zodiak Television har tecknat avtal om ett strategiskt samarbete för att utveckla musikförlagsverksamheten inom TV- och filmproduktion. Bolagens målsättning är att delar av rättigheterna till originalkomponerad musik som används i produktioner producerade av Zodiaks bolag i framtiden ska stanna hos bolaget i fråga, för att på så sätt kunna öka möjligheterna till vidare exploatering av musikrättigheterna.

Universal Music Publishing, som sedan sammanslagningen med BMG Music Publishing Group förra året, är Sveriges i särklass största musikförlag, kommer att bidra med strategiska råd samt även ge kommersiellt stöd när det gäller avtalsskrivande, insamlande av intäkter samt exploatering. Universal Music Publishing Group kommer förstås även att kunna bidra med sin stora internationella erfarenhet.

– Zodiak och Universal kompletterar och har mycket att lära av varandra. Den här affären kommer att skapa möjligheter till ytterligare intäktsströmmar för båda bolagen, konstaterar Patrick Svensk, vd och koncernchef för Zodiak Television.

– Att två ledande bolag inom sina respektive branscher nu inleder ett samarbete borgar för en stark utveckling, kommenterar Martin Ingeström, vd för Universal Music Publishing i Skandinavien.

– Zodiak jobbar nära användningen av musik i TV-produktioner och Universal Music Publishing kommer att tillföra struktur och kunnande inom musikförlagsverksamhet.

Zodiak Television AB utvecklar, producerar och distribuerar idag rörligt innehåll för alla typer av plattformar, såväl TV och bio som internet och mobiltelefoner. På den internationella marknaden har bolaget kunder i över 70 länder till vilka dotterbolaget Zodiak International distribuerar koncernens och andra produktionsbolags program och rättigheter.
Claes Olson