3 november 2008

The Pet Shop Boys belönas på Brit Awards

På nästa års Brit Awards – den brittiska motsvarigheten till Grammys – kommer Pet Shop Boys medlemmar Neil Tennant och Chris Lowe att belönas med ett pris för Outstanding Contribution To Music Award. Galan arrangeras av BPI (Storbritanniens medlemsorganisation i IFPI) på Earls Court I London 18 februari.

– Ända sedan den första Brit Award-galan arrangerades för mer än tjugo år sedan har Neil and Chris producerat en rad fantastiska låtar som blivit soundtrack till en hel generation, kommenterar Brit Awards-juryns ordförande Ged Doherty.

– Pet Shop Boys är en av de mest inflytelserika grupperna i modern tid och är värdiga mottagare av priset.

Sedan duon kontrakterades av Parlophone 1985 har Pet Shop Boys sålt mer än 50 miljoner skivor och haft fyra listettor plus ytterligare 18 topp 10-hits i Storbritanninen.

På listan över tidigare vinnare av Brit Awards särskilda pris för pris Outstanding Contribution To Music Award återfinns bl.a Paul McCartney, David Bowie, U2, Paul Weller, Tom Jones, Sting, Oasis, Eurythmics, The Beatles och The Who.
Claes Olson