27 oktober 2008

Danielas säregna start

En oetablerad svensk artist som via ett skivkontrakt i Polen når utgivning i England och USA. Utan att ha ett avtal i Sverige. Det som just nu sker för Stockholmssångerskan Daniela Vecchia har knappast inträffat tidigare.

– Bara Eric Prydz har gjort något liknande, ingen tjejartist, säger en entusiastisk Niclas Kings på 2N Productions. Han syftar på att Daniela kan nå ut i de största engelskspråkiga marknaderna redan med sin första internationella lansering.

Stockholmsteamet 2N har tidigare haft störst framgångar med den belgiska sångerskan Kate Ryan – vars Elle, elle l'a sålt mer än 500.000 och toppat åtskilliga europeiska listor. Nu tror Niclas Kings att han kan ha hittat en motsvarande svensk diamant. Kings har skrivit premiärsingeln Back on Track ihop med Ivan Lisinski.

26-åriga Daniela har funnits på den svenska dans/klubb-scenen i snart tio år, men har inte varit nära den uppmärksamhet som hon nu kan nå.

Daniela kommer i England, USA och Kanada att släppas av Ministry of Sound/Hard2Beat. Daniela representeras av Viktoria Ekeberg Management.
Lars Nylin