23 oktober 2008

IODA sluter avtal med MySpace Music

Då MySpace Music nyligen lanserades i USA undrade kritikerna vart independentartisterna fanns någonstans. Nu intar även independentscenen MySpace Music, som kommer till Sverige i början av 2009. I och med avtalet med IODA tillförs fler än en miljon nya låtar till MySpaces katalog.

IODA (Independent Online Distribution Alliance) är världens ledande digitala distributionsföretag för independenmusik. IODA:s katalog innehåller mer än 1000 skivbolag från 50 olika länder – bland annat Arts & Crafts, Fat Cat Records, Relapse, Cooking Vinyl och svenska Bonnier Amigo. Genom det nya avtalet med MySpace Music kommer hela katalogen att göras tillgänglig för streaming och download via MySpace.

– Independentscenen har varit en av hörnstenarna på MySpace Music, säger Chris DeWolfe – en av MySpaces grundare – och lovar att fortsätta utveckla möjligheterna för artisterna att få betalt för sin musik via MySpace.

– Många av IODA:s labels har varit tidiga och aktiva användare på MySpace Music och tycker att det är ett oumbärligt redskap för att utveckla sina relationer till deras fans, säger Kevin Arnold, grundare av IODA.
Håkan Durmér