23 oktober 2008

Det drar ihop sig för The New Union

The New Union är branschforumet där den norska och svenska musikindustrin kan träffas för att skapa nya kontakter. Efter en lyckad premiär förra året på Nalen i Stockholm är det nu dags för nästa upplaga. Höstens upplaga av The New Union arrangeras i Oslo 18 november.

När The New Union arrangerades för första gången förra året var det i ett format där seminarier och informellt mingel på dagen följdes upp med showcases på kvällen. Då The New Union arrangeras på Suget i Oslo i november är upplägget det samma.

Bland seminarierna märks bland annat ett liveseminarium med Emil Larsson [Live Nation] och Mattias Albinsson [Headstomp Productions] som svenska representanter, ett seminarium om förlagskulturen i de båda länderna där bland andra Nutta Hultman [Svenska Musikförläggarföreningen] och Jonas Holst [Sony/ATV Music Publishing] är med. Dessutom blir det diskussion kring profil- och imageskapande och en del annat. Det mest otippade inslaget blir ett seminarium om musik och dataspel. Programmet drar igång vid 13:30 och avslutas 03:00.

Det kostar ingenting att delta på The New Union, som finansieras av departement och myndigheter. Däremot måste man registrera sig i förväg för att få en plats och det gäller att vara ute i god tid, för redan nu har många anmält sitt intresse för att få delta på The New Union Oslo.

De som arrangerar The New Union är Maria Engström och Tore Østby.

Vad var tanken bakom då ni först drog igång The New Union?
– Att samarbetet mellan svensk och norsk bransch borde öka, i längden borde vi se oss som en gemensam marknad och också jobba gemensamt med export, förklarar Maria Engström.

Vad fick ni för reaktioner på den första upplagan?
– Vi fick oerhört positiva reaktioner, det känns som att temat är rätt – vi hade ju väntelista till dagsprogrammet som var fullt, men också formen – att man går direkt på vad som behövs och kan göras

Vet ni om förra upplagan har lett till några nya svensk-norska samarbeten?
– Dels har vi fått höra om ökade nätverk och kontakter, norska Pilot började till exempel arbeta med Hellsongs efter förra TNU. Vi ser också ett ökat nordiskt fokus i andra sammanhang efter TNU vilket ju är toppen.

Inom kort kommer showcaseprogrammet till The New Union att släppas. Vill du delta bör du anmäla dig snarast via deras hemsida.
Håkan Durmér

Länk:
The New Unions hemsida