23 oktober 2008

Comebacken för Ace of Base rullar på

Sedan november 2007 är Ace of Base ute på en omfattande turné och inom kort släpper bandet en ny samling, som kan bli en av dom riktigt stora titlarna i jul. Dessutom var Ace of Base det stora utropstecknet vid lanseringen av svenska YouTube.

Ace of Base, som numera är en trio bestående av Jenny och Jonas Berggren samt Ulf Ekberg, fortsätter med sin stora comeback. Sedan i november 2007 har bandet varit ute på en omfattande turné i framför allt Ryssland, Baltikum och de övriga nordiska länderna. Än så länge har det inte blivit något Sverigedatum på turnén. Men med tanke på att den ska fortsätta fram till slutet av 2009 och nya turnédatum hela tiden bokas in så borde chansen för att bandet även ska uppträda på hemmaplan vara ganska stor.

Den 12 november släpper bandet, som sålt mer än 50 miljoner skivor och medverkat på samlingsskivor som sålts i ytterligare 750 miljoner exemplar, Greatest Hits. Det blir en box med 2cd och en dvd.

Som en del av den omfattande comebacken var Ace of Base även det stora namnet då den svenska versionen av YouTube lanserades under dagen (separat artikel om den lanseringen dyker upp på MI under fredagen). Där finns bandet numera representerade med en egen kanal som bandet kommer att använda för att kommunicera med sina fans.

– Vi fortsätter på ett nytt sätt att interagera med fansen genom nya, innovativa upplevelser, säger Ulf Ekberg via ett pressmeddelande.

– Man skulle kunna säga att YouTubes teknologi för in musikindustrin i allas telefoner och datorer. Vem som helst kan bli en videoregissör, musikproducent, fotograf eller opinionsbildare. Det är bara att ta fram mobilen, spela in, tryck på en knapp och vips ligger det ute på nätet, fortsätter han.

MI lär få anledning att återkomma till Ace of Bases pågående comeback i anslutning till releasen av Greatest Hits.
Håkan Durmér

Länk:
Ace of Base på YouTube