22 oktober 2008

Paul McCartney blir indie – Border distribuerar i Sverige

Då Paul McCartney inom kort ska släppa sitt tredje album med sidoprojektet The Fireman, där han samarbetar med producenten Youth, blir det inte via EMI. I stället blir det ett independentsläpp, som i Sverige distribueras av Border.

Den elektroniska duon The Fireman släppte två album under 90-talet – Strawberries Oceans Ships Forest (1993) och Rushes (1998). Nu är Paul McCartney och Youth alltså aktuella med ett nytt släpp.

Den 24 november släpps det nya albumet Electric Arguments. Fast till skillnad mot för föregångarna ges det inte ut via EMI. I stället är det MPL som står för utgivningen. De har förhandlat med olika independentdistributörer runt om i världen och i Sverige blir det Border som kommer att sköta distributionen.

– Jag är intresserad av allting som håller processen fräsch, så att jobba med nya människor innebär att jag kommer få ta del av nya idéer och det håller spänningen vid liv för min del, kommenterar Paul McCartney själv via ett pressmeddelande.
Håkan Durmér