Okategoriserade 16 oktober 2008

Stort intresse för Britney Spears

Intresset för Britneys Spears aktuella singel Womanizer är extremt stort och alla de som trodde att hennes stjärna börjat falna har fått tänka om. Nu ser det ut som att Britney kommer bli svårstoppad i årets julhandel.

Som MI redan berättat gick Britney Spears direkt in på tredjeplats på den svenska realtoneslistan den här veckan. Singeln Womanizer har varit extremt framgångsrik på både MySpace och YouTube under den senaste tiden. På bara sex dagar har den omtalade videon visats 2,4 miljoner gånger via Britney Spears officiella kanal på YouTube och på MySpace passerade Womanizer under gårdagen 5 miljoner spelningar.

Intresset för Britneys Spears aktuella singel Womanizer är extremt stort och alla de som trodde att hennes stjärna börjat falna har fått tänka om. Nu ser det ut som att Britney kommer bli svårstoppad i årets julhandel.

Som MI redan berättat gick Britney Spears direkt in på tredjeplats på den svenska realtoneslistan den här veckan. Singeln Womanizer har varit extremt framgångsrik på både MySpace och YouTube under den senaste tiden. På bara sex dagar har den omtalade videon visats 2,4 miljoner gånger via Britney Spears officiella kanal på YouTube och på MySpace passerade Womanizer under gårdagen 5 miljoner spelningar.

På svenska SonyBMG har man givetvis märkt av det stora intresset och förväntningarna på det kommande albumet Cirkus, som släpps 2 december, är höga.

– Intresset och förväntningarna inför Britney Spears singeln har varit helt enorma och redan 10 minuter efter att singeln skickades till radio så kunde man höra den på de största radiostationerna, berättar Joakim Johansson, marketing director på SonyBMG.
– Responsen på den nya singeln har varit överväldigande positiva från hennes redan gigantiska fanbase i Sverige och även starkt bidragit till att göra den ännu större och bredare. Redan en timme efter att singeln släpptes digitalt rusade den in på iTunes förstaplats och den har dominerat singelförsäljningen hos de digitala återförsäljarna.

Vad har ni för förväntningar på det kommande albumet?
– Vår förväntningar är självfallet extremt höga på nya albumet Circus, speciellt med tanke på vilka otroligt spännande samarbeten hon har på albumet med allt ifrån de svenska producenterna/låtskrivarna Max Martin och Bloodshy & Avant till Dr. Luke, Guy Sigsworth och Danja för att nämna några. Britney Spears är ju en av världens tveklöst mest framgångsrika kvinnliga artister och med den nya singeln så har opinionen vänt till hennes fördel och det skrivs spaltmeter om henne varje dag med fokus på henne som artist och hennes musik.
– Britney Spears har alltid stått för kvalitativ och nyskapande modern pop musik vilket gör att livslängden på hennes album är otroligt lång, det märkte vi inte minst på hennes förra album Blackout där vi har jobbat 4 stycken singlar som alla har blivit stora framgångar både försäljningsmässigt och radiomässigt. Med det i åtanke så är vi övertygade om att Circus kommer att bli ett utav våra största album och framför allt ett album som vi alla kommer att leva med under en lång tid.
Håkan Durmér

Länk:
Videon till Womanizer