13 oktober 2008

081013

Ekander Best in show på Popkomm
Kvällen före den officiella öppningen av årets Popkomm-mässa i Berlin korades traditionsenligt vinnaren av modebranschens hederspris Best in show – som varje år tilldelas den bäst klädde personen i den internationella musikbranschen.

2008 års pristagare blev inte helt otippat Bonnier Amigo Musics i våras tillträdde vd Fredrik Ekander. På plats för att dela ut priset var ingen mindre än den brittiska stilikonen Paul Weller, som efter sin utsålda konsert på tisdagskvällen tog emot Ekander i sin privata loge backstage.

– Nice to meet you, Fredrik! I’ve heard so much about you, hälsade han sin svenska modskollega med ett varmt handslag.
– You look great! kommenterade han sedan den svenske vinnarens prisbelönta outfit.

Prisgalans efterfest hölls tillsammans med Bonnier Amigos och mexikansk sjukvårdspersonal i källaren på soulklubben Bohannon, där det speciellt influgna engelska deejay-teamet bl.a spelade Ekanders omtalade kult-remix av en av Wellers tidigaste demos från åren före The Jams skivdebut.

Tidigare års Best in show-vinnare har bl.a varit Robin Gibb (Australien), Jonathan Moorish (UK), Ted Cohen (USA) samt Hans Edler och Eggis från Sverige.