Okategoriserade 9 oktober 2008

MySpace livesänder The Hellacopters sista spelningar

The Hellacopters är som bekant ute på sin absolut sista turné. De fyra avslutningsspelningarna på Debaser Medis är så klart utsålda, men MySpace ger de fans som blev utan biljett chansen att trots det se konserterna. Samtidigt testar MySpace Sverige en teknik som tidigare bara använts i USA.

The Hellacopters-spelningarna från Debaser Medis i Stockholm kommer livesändas globalt via bandets MySpace-sida. Det handlar om sändningar i MySpace HD-kvalitet – ett format som tidigare bara använts i livesändningar från USA. MySpace Sverige blir alltså den första avdelningen utanför huvudkontoret att sända på det här viset.

– Det här är ett gigantiskt och lite våghalsigt projekt, men vi ville verkligen göra det med The Hellacopters! Det är första gången det här görs utanför USA och vi har experter från Tyskland och USA inkallade enkom för att se över att allt tekniskt funkar. Supporten är stor från våra kontor över hela världen, de är eld och lågor – för att inte tala om vad vi själva är, berättar Andreas Hindenäs, projektledare på MySpace.

Även bandet är peppade på livesändningen:

– Det känns grymt att på det här sättet kunna bjuda alla våra fans världen över på konserterna – som därmed, på ett sätt, blir våra största gig någonsin, hälsar de via ett pressmeddelande.
Håkan Durmér

Sändningstider:
Lördag 25 oktober, kl 13 och kl 21
Söndag 26 oktober, kl 15 och kl 21

Sändningarna sker via:
www.myspace.com/hellacopters