7 oktober 2008

4 Snabba: Carolina Eriksson

Carolina Eriksson, Senior Artist Manager på Hagenburg och projektledare för klubb Almost Famous.

Carolina Eriksson, Senior Artist Manager på Hagenburg och projektledare för klubb Almost Famous.

Musikförläggarna, SMFF, håller säsongens andra Almost Famous i kväll på Nalen i Stockholm. Är det några uppenbara nyheter sedan tidigare säsonger?
– Vi håller fast vid konceptet med fyra akter per klubbkväll, direkt efter kontorstid på ett mingelvänligt och centralt Alcazar, Nalen. Nyckeln till en lyckad Almost Famous-kväll är artistbokningarna och vi är inte längre lika benhårda med att artisterna ska vara helt osignade, många har redan släppt material på eget bolag.
– Bokningsgruppen lägger mycket engergi på att handplocka de artister som känns mest intressanta inför varje månad. Nytt är att Almost Famous också dyker upp på andra platser då och då, t.ex. gästspelet vi gjorde på Peace & Love i somras. Det blir garanterat mer sådant framöver!

Du är fortfarande inblandad i Almost Famous som är kopplat till musikförlagen, trots att du numera finns på managementbolaget Hagenburg?
– Min roll i Almost Famous är nu projektledare istället för musikförlags-A&R i bokningsgruppen. I september 2009 firar Almost Famous/Klubb Love 10 år som klubb, det vill jag inte missa…

Vilka är de största fynden så här långt på Almost Famous och föregångaren Klubb Love?
– På premiärkvällen för drygt 9 år sedan, i september 1999, stod The Sounds på vår scen, det var en riktigt bra start för klubben! Vi har sedan dess haft besök av bland andra Anna Ternheim, Vincent, Kamera, Dub Sweden som svenska artister. Dessutom har vi haft akter från Danmark, Norge, Finland och Färöarna på scenen. Det ser ut att kunna bli ett skandinaviskt tema även på klubben 4 November, håll utkik efter programmet som kommer att presenteras här i MI.

Vilka andra projekt sysslar du med just nu?
– Som artistmanager på Hagenburg lägger jag mycket tid på min senaste signing, Hellsongs, som bland annat spelar live på EMMN-showcaset på Popkomm nu på torsdag kväll och därefter påbörjar sin tysklandsturné på fredag. I höst lanserar även Sebastian Karlsson, Daniel Lindström och Torgny Melins nytt material och Street Fighting Man färdigställer sitt debutalbum.
– Jag är också entusiastisk över Adam Heldring som just blivit bekräftad för en spelning på CMJ. Adam spelade på Almost Famous i september och kan mycket väl bli nästa stora artist på klubbens meritlista!
Lars Nylin