Okategoriserade 6 oktober 2008

Depeche Mode till Arvikafestivalen

Depeche Mode är den första tunga bokningen inför nästa års festivalsäsong. Det blev klart när Arvikafestivalen släppte en riktig bomb under måndagen. Bandets spelning på den värmländska festivalen blir deras enda Sverigespelning på den kommande turnén Tour Of The Universe 2009.

Depeche Modes kommande turné Tour Of The Universe 2009 beskrivs i pressmeddelandet från Live Nation som bandets första stadiumturné. Men då turnén kommer till Sverige blir det inte till någon stadion, utan till Arvikafestivalen. Detta trots att Depeche Modes förra turné sålde ut Stockholms Stadion. I Arvika jublade man så klart åt valet.

– Kraftwerk, Björk och The Cure är ju stora, men Depeche Mode smäller lite högre. Så det här känns grymt coolt, säger Emma Finnkvist, pressansvarig på Arvikafestivalen.

Hur kommer den här att påverka resten av startfältet?
– Det kommer bara att påverka startfältet positivt. Vi kommer att fortsätta göra bokningar som matchar den här. Det blir inte någon Depeche Mode-spelning, utan det kommer att bli en festival.

Har ni någonsin tidigare legat så här tidigt med er headlinerbokning?
– Nej det har vi inte gjort. Det är så klart en dröm att kunna presentera ett så här stort band så här tidigt. Det här är ett drömläge för oss.

Till nästa år har Arvikafestivalen höjt biljettpriset med 200 kronor från 995 kronor till 1195 kronor, även om det släpps ett fåtal rabatterade biljetter redan 13 oktober.

Berodde biljettprishöjningen på Depeche Mode?
– Nej, det gjorde den inte. Vi har pratat om hur vi ska utveckla festivalen och det handlar bara om 200 spänn – det är inte så mycket pengar. Så det här kändes bara som en naturlig utveckling av festivalen.

Vad har ni för kapacitet i år?
– Festivalen ska växa en del i år. Men vi vet inte riktigt med hur mycket än.
Claes Olson