26 september 2008

Topplistan v39: Metal och dansband

Rena invasionen råder på albumlistan som ser elva nya titlar jämfört med förra veckan, och alla elva ryms bland de 35 översta placeringarna. Metallica håller alltså undan från det övriga fältet, men bland topp 10 återfinns tre nya titlar.

Christer Sjögren Mitt sköna sextiotal [Mariann/Warner Music] går in på andra plats och Evergrey ”Torn” [SPV/Border] är nya på fjärde plats. Den lite annorlunda blandningen av dansband och hårdrock sätter sin prägel på albumlistans övre halva denna vecka.

Bland de sexton mest sålda albumen i landet den gångna veckan finns titlar med Christer Sjögren, Drifters, Blackjack, Flamingokvintetten och Roland Cedermark i full konkurrens med akter som Metallica, Evergrey, Amon Amarth, Takida, The Haunted och Sonic Syndicate.

Nykomlingar på listan utöver de redan nämnda är Blackjack Inget stoppar oss nu ”Inatt inatt”/Det bästa med Blackjack [Frituna/EMI] på plats 10, Amon Amarth Twilight Of The Thunder God [Metalblade/Border] 11, The Haunted Versus [Century Media/EMI] 14, Sonic Syndicate Love And Other Disasters [Nuclear Blast/Sound Pollution] 15, Sugarplum Fairy The Wild One [Universal] 22, Katy Perry One Of The Boys [Virgin/EMI] 23, Queen + Paul Rodgers The Cosmos Rocks [Parlophone/EMI] 24, Europe Almost Unplugged [Hell&Back/Universal] 26 samt Lindsey Buckingham Gift Of Screws [Warner Music] 36.

Albumlistan är också den enda av de fyra avdelningarna som behåller samma etta som förra veckan, i övrigt handlar det om två nykomlingar och en nygammal etta i topp.

Lena + Orup tar klivet direkt upp i toppen på singellistan med Nu när du gått [Roxy/Nordisk Film] och petar ned de senaste veckornas etta Katy Perry I Kissed A Girl [Capitol/EMI] ett kliv. Trea är nästa nykomling i form av Ane Brun Big In Japan [Det Er Mine/BAM]. Ytterligare sex nykomlingar samt fyra återvändande titlar sätter färg på singellistans undre halva.

Nykomling på första plats är också The Rolling Stones/Scorsese Shine A Light [Rolling Stones/Nordisk Film], som seglar in högst upp på DVD-listan. På samlingslistan tar Mamma Mia! The Movie Soundtrack [Polydor/Universal] åter hand om förstaplatsen.
Tomas Fridholm

Länk:
SverigeTopplistan

Rena invasionen råder på albumlistan som ser elva nya titlar jämfört med förra veckan, och alla elva ryms bland de 35 översta placeringarna. Metallica håller alltså undan från det övriga fältet, men bland topp 10 återfinns tre nya titlar.

Christer Sjögren Mitt sköna sextiotal [Mariann/Warner Music] går in på andra plats och Evergrey ”Torn” [SPV/Border] är nya på fjärde plats. Den lite annorlunda blandningen av dansband och hårdrock sätter sin prägel på albumlistans övre halva denna vecka.

Bland de sexton mest sålda albumen i landet den gångna veckan finns titlar med Christer Sjögren, Drifters, Blackjack, Flamingokvintetten och Roland Cedermark i full konkurrens med akter som Metallica, Evergrey, Amon Amarth, Takida, The Haunted och Sonic Syndicate.

Nykomlingar på listan utöver de redan nämnda är Blackjack Inget stoppar oss nu ”Inatt inatt”/Det bästa med Blackjack [Frituna/EMI] på plats 10, Amon Amarth Twilight Of The Thunder God [Metalblade/Border] 11, The Haunted Versus [Century Media/EMI] 14, Sonic Syndicate Love And Other Disasters [Nuclear Blast/Sound Pollution] 15, Sugarplum Fairy The Wild One [Universal] 22, Katy Perry One Of The Boys [Virgin/EMI] 23, Queen + Paul Rodgers The Cosmos Rocks [Parlophone/EMI] 24, Europe Almost Unplugged [Hell&Back/Universal] 26 samt Lindsey Buckingham Gift Of Screws [Warner Music] 36.

Albumlistan är också den enda av de fyra avdelningarna som behåller samma etta som förra veckan, i övrigt handlar det om två nykomlingar och en nygammal etta i topp.

Lena + Orup tar klivet direkt upp i toppen på singellistan med Nu när du gått [Roxy/Nordisk Film] och petar ned de senaste veckornas etta Katy Perry I Kissed A Girl [Capitol/EMI] ett kliv. Trea är nästa nykomling i form av Ane Brun Big In Japan [Det Er Mine/BAM]. Ytterligare sex nykomlingar samt fyra återvändande titlar sätter färg på singellistans undre halva.

Nykomling på första plats är också The Rolling Stones/Scorsese Shine A Light [Rolling Stones/Nordisk Film], som seglar in högst upp på DVD-listan. På samlingslistan tar Mamma Mia! The Movie Soundtrack [Polydor/Universal] åter hand om förstaplatsen.
Tomas Fridholm

Länk:
SverigeTopplistan

Metallica fortsätter att dominera den svenska albumförsäljningen med Death Magnetic [Mercury/Universal] även sin andra vecka på SverigeTopplistan. Direkt in på första plats förra veckan med nästan hälften av listandelarna följs av ännu en vecka i topp och nu med drygt 20 procent av dessa andelar.